Hlavní města v Evropě, která se vyplatí navštívit


Evropa je velmi rozlehlá. Nachází se zde mnoho států, jejichž hlavní města se pyšní zajímavou historií, pestrou kulturou a nádhernou architekturou. Pokud navštívíte hlavní město nějaké země, obvykle zde najdete spoustu věcí k vidění. Které se vyplatí navštívit a poznat?

Paříž – Francie

Paříž, známá jako „město světel“ je jedním z nejnavštěvovanějších hlavních měst Evropy. Není divu. Je to tolik věcí, které stojí za to vidět. Eiffelova věž, Notre-Dame, Montmartre a další památky, které denně navštíví tisíce turistů. V Paříži najdete také spoustu kaváren, parků a romantických uliček, které by jako vypadli z francouzských romantických filmů. Ve Francii se kříží umění, móda a bohatá kultura. V Paříži najdete vše, co chcete.

Paříž

Budapešť – Maďarsko

Budapešť je označována také jako „Perla Dunaje“, na kterém leží. Město se dělí na dvě části, které odděluje právě Dunaj. Buda a Pešť. Určitě se vám vyplatí navštívit historickou budovu Parlamentu, Rybářskou baštu nebo proslulé termální lázně. Město je velmi živé, a můžete se tu zúčastnit spousty kulturních akcí a festivalů.

Vídeň – Rakousko

Vídeň je městem kulturního dědictví a umění. Je domovem spousta proslulých historických památek. Určitě byste neměli vynechat Hofburg, Schönbrunn, hrobku Habsburků nebo se svést na známém ruském kolem v Prateru, z kterého budete mít výhled na celou Vídeň. Nezapomeňte také navštívit některou z kaváren a ochutnat proslulý Sacher dort vídeňskou kávu.

Vídeň

Řím – Itálie

Řím je hlavní město Itálie. Je proslulé nejen svou historií, kulturou, ale také bohatou gastronomií. Pokud zde budete, rozhodně při své návštěvě nesmíte vynechat Koloseum, Vatikán nebo známou Fontánu di Trevi. Jen procházka po malebných římských uličkách vás naprosto učaruje. Prohlédněte si malebná náměstí, kostely, kterých je zde hodně a zajděte si na dobré italské jídlo do místních restaurací